18. 10. 2016

Recept: Tvarohová bábovka

Krásny večer :)

Bábovka je jeden z mojich obľúbených dezertov. Naučila som sa netradičnú verziu, ktorú si zvyčajne pečiem. Klasická verzia mi chutí o niečo viac, ale aj táto bezmúčka varianta je veľmi dobrá :).


Ingrediencie:

• 250 g hrudkovitého tvarohu
• 250 g jemného tvarohu 
• 3 banány
• 3 PL nastrúhaného kokosu
• 5 vajíčok
• 2 PL medu
• hrozienka
• čokoláda
• citrónová kôra


Postup:

Tak ako predchádzajúci recept aj tento je veľmi jednoduchý. Hrozienka si vždy namočím do teplej vody. Tvaroch, med, vajíčka a pokrájané banány dám do misky a rozmixujem. Potom pridám kokos, hrozienka, citrónovú kôru, kúsky čokolády, premiešam a dám do silikónovej formy. Ak takú doma nemáte, tak klasickú treba vytrieť kokosovým tukom a vysypať mukou, inak sa bábovka prilepí. Pri silikónovej to nie je potreba. Nakoniec sa dá do trúby na 30-40 min a 180°C. Bábovka bude vláčna, mokrejšia, preto keď sa dopečie, treba ju nechať trošku vychladnúť a potom ju vyklopiť. Inak sa potrhá. 


Bábovka je dobrá aj za studena, ale kedže ja si do nej pridávam čokoládu, teplá mi viac chutí. Roztopená čokoláda a tvaroh je super kombinácia :).

Dobrú chuť ☼

7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. ja to dávam od oka :D. Ale približne hrsť hrozienok a 3 riadky čokolády 80% :)

      Odstrániť
  2. To vypadá nádherně, jen škoda, že je přítel alergický na laktozu :/.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je tvaroh aj bez laktózy, určite som ho videla v Tescu :)

      Odstrániť

Ďakujem za komentár :)

Zákaz kopírovania textu a fotografií bez súhlasu majiteľa blogu. Používa službu Blogger.

© Lavandula Diary , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena