6. 6. 2018

Rebarborovo - jahodový koláč

Pekný deň,

Leto je v plnom prúde, Poliaci k nám chodia predávať jahody každý týždeň, takže ich ani nestíham jesť a moja rebarbora sa rozťahuje asi na 4 metroch. Škoda to nevyužiť a nespojiť do nejakého chutného dezertu. :)




Ingrediencie: 

Cesto

♥ 2 šálky polohrubej špaldovej múky
♥ 2 PL kokosového oleja
♥ 3 PL medu
♥ 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
♥ 2 ks vajíčok
♥ mlieko podľa potreby

"Plnka"

♥ 500 g jemného tvarohu
♥ 2 ks vaječných bielkov 
♥ 2 PL medu
♥ jahody
♥ rebarbora


Postup: 

Všetky sypké ingrediencie na cesto zmiešame, pridáme rozpustený kokosový olej, vajíčka asi šálku mlieka a rozmiešame mixérom. Ak stále bude cesto moc husté, ešte pridáme mlieko, ak treba tak aj med. Cesto dáme do formy na koláč (ak nemáte silionovú, tak ju treba pred cestom vymastiť). Potom si vymiešame vaječné bielka s tvarohom a po menších kôpkach lyžicou zmes poukladáme na cesto. Nakoniec zmiešame ovocie s medom a koláč s ním dozdobíme.

Ak máte radi sladšie koláče, odporúčam pridať med aj do tvarohovej "plnky". Doma mi to ofrflali, že je koláč málo sladký, mne neskutočne chutil :)




☼ 
Dobrú chuť

2 komentáre:

Ďakujem za komentár :)

Zákaz kopírovania textu a fotografií bez súhlasu majiteľa blogu. Používa službu Blogger.

© Lavandula Diary , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena